Monday, February 27, 2012

Olidayku lepas exam

Assalamualaikum

pada post baru nih...aku ada janji nak story pasal jalan-jalan.. turun seawal jam 8 stengah pagi trus ke mator (airport) sebab nak hantar kawan aku balik Malaysia sebab ada sedikit urusan.

lepas tuh terus bergerak ke bandar cairo menaiki Metro (cam public transport gitu la..komuter mesir)first tempat ingin menuju ke piramid..tapi terbengkalai atas sebab-sebab yang tak mampu dielak..so..untuk menghilangkan rasa sedih kerana tidak dapat melihat artifak purba teragung mesir, kteorg pon bergerak menuju ke muzium mesir. banyak benda yang aku dapat tengok kat muzium tersebut.. daripada mesir purba sampailah mesir baru. itik tuntakhamun pon ada ..hahaha.. buaya yang dimumiakan pon turut tak ketinggalan..mana gambarnya???haaa..sori la bro-bro dan sis-sis sekalian..dalam tuh tak boleh ambil gambar..takot bangun semua benda dalam tuh sape nak tangkap balik ye dak?? takde lah..tuh mitos je..masuk muzium mane la boleh bawak camera..lagi satu..aku mana lah ada camera..stakat talipon tuh buleh la...

ni la gamba yang aku rembat dari membe aku


lepas ke muziumm..aku ke city star..tempat biase lah ..kalau gi cairo tak pergi city star tuh macam pergi kuliah tak gosok gigi tahu..hahaha
city star dah abis sale..sob2..mesti readers pelik an.pehal mamat ni suke shopping pulak nih..
aku sebenarnye agak suka jugak la shopping-shopping neh..siyes bes..tak tpu..kat sini sale barang branded dye bes gile..masa cuti winter hari tuh aku ada la jugak bli barang 50LE = RM 25 baju sepasang kat HnM gile an..kat ZARA plak tak ada yang berkenan di hati..masa pergi hari tuh pon aku beli lagi walaupon takda sale nk buat ubat punya pasal..beli jugak lah satu..

itu jelah rasanya cerita oliday aku kali nih..agak kurang menarik untuk readers sekalian..tapi aku rase bes..haha..lantaklah an..asal aku bahagia :)

wassalam
-ubaidillah zulkefli-

4 comments:

Seri Ayu said...

tak balik malaysia?

seronok la jgak oloday di sne:)

ubaidillah zulkefli said...

lps final baru balek..still ade kelas lagi..final pastuh cuti summer..wuuu

cimöt said...

berjalan sokmo ea??


p/s: weyhh aku siyes ni nak kirim jubah arab ngan ko ni..dapat yg abaya lg best..hihihi..pm fb price..

ubaidillah zulkefli said...

hahaha...semat gak idea kau neh..pasneh boleh la berniaga jubah pulak..tambah duet poket..okeh2..pM-ed sudah!