Tuesday, April 9, 2013

Kahero (kaherah + cairo)

Assalamualaikum

Sedar tak sedar dah masuk bulan April. Ini bermakna peperiksaan final bagi medical students Tanta University dah semakin hampir. Walaupon exam dah dekat, kehidupan perlulah diteruskan. Bukan lah bermakna study je 24/7 . Tuntutan rohani dan jasmani pon haruslah di bahagi sama rata. Bukan nak cakap study tuh tak penting, tapi benda lain jugak penting. So kita yang buat apa yang kita nak, pandai-pandailah pilih dan bahagikan masa.

Dalam minggu lepas, aku ke kota Kaherah menyertai rombongan bola sepak Tanta. Aku tak main pon, pergi untuk sekadar menyokong. Niat hati nak sangat main,tapi apakan daya. Ada siapa-siapa nak derma anterior cruiate ligament dengan 17K tak?? kalau ada, jasa baik saudara saudari aku sangat-sangat hargai.


inilah rupa padang yang menyatukan semua muahafazah dalam satu masa. walaupun tak lah lawa mana padangnya tapi boleh lah jugak buat satukan ummat-ummat Muhammad


Dalam tengah hari gitu aku bergerak ke International bwoling center. Pada waktu tu bola sepak tak habis lagi, disebabkan aku dah daftarkan diri nak menyertai kejohanan bowling batch yang diadakan tiap2 tahun aku terpaksa bergerak. Aku ni takda lah power mane pon main boling tuh, saja-saja main nak bagi saingan kat orang lain.

game first, team aku yang diwakili 5 orang nih memang on form, baling jek bola memang bersepai segala pin-pin yang ada. Untuk first set tuh kteorg pegang. masa second set, kteorg ditukarkan ke lane yang lain. Betol-betol sebelah peserta perempuan. Dem wa cakap lu, ntah segan ke ape, semua satu team aku flop. Baling bola macam dah taknak main.. Untuk set kedua tuh kteorg hanya redho jela. Ye lakan Redho tuh ikhlas pasrah itu menyerah bak kata ombak rindu..hahaha

keputusan perlawanan boling tuh aku tak pasti sebab pihak penganjur masih belum lagi mengeluarkan senarai pemenang. Takpe lah, ada rezki mng kalau takde cuba lagi tahun hadapan


ni lah team aku masa perlawanan hari tuh. Dari kiri yus, bambil, Aku, Makwe, abon
aku kalau jalan jauh2 memang suka pakai slipar je. senang nak ambil wuduk. =P

Aku akan menghadapi peperiksaan pertama pada 28/4/2013
mohon doa daripada readers sekalian semoga aku memperoleh kejayaan sama ada di dunia mahupun di akhirat.

wassalam
-ubaidillah zulkefli-





4 comments:

cimöt said...

aminnnn..

all the best beb!

misz sheyla said...

semoga lulus..Insyaallah..... main bowling sebelah perempuan control macho sgt kot..tu yg flop...

Ubaidillah Zulkefli said...

@cimot : tq2 :)

@misz sheyla : insyaAllah lahh..LOL...
xpyh nk control ..kteorg mmg macho kot..hahahaha

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI