Tuesday, January 3, 2012

Whisper Of Light Towards Faith

Assalamualaikum...

tajuk post kali ni agak gempak kerana ditulis dalam bahasa 'omputeh'keh3.. tajuk di atas adalah salah satu nama program yang telah dianjurkan di University of Tanta baru-baru ini.. Program tersebut mendapat sambutan yang sangat menggalakkan dikalangan mahasiswa Mesir mahupun Malaysia... Penceramahnya adalah Idris Tawfiq.. maybe ada yang tak pernah dengar .. beliau seorg paderi yang telah convert masok islam..dye pnye speech subahanallah sedap sangat..ayat-ayat semuanya menusuk kalbu..bagi sesiapa yang nak tahu lebih lanjut pasal Idris Tawfiq ni..boleh la search kat google ke youtube ke..

nih la Mr. Idris Tawfiq



dalam talk tersebut, beliau telah menceritakan macam mana perjalanan sebelum pelok islam dan selepas pelok islam..That's the beauty of Islam...


gamba ni diambil lepas tamatnya program
aku kat blakang skali belah kanan..haha



program ini adalah kolaborasi pertama pelajar Malaysia dengan pelajar Mesir..insyaAllah semoga ukhwah yang terjalin akan membawa ke Jannah..


haa..ni la kerja aku kat sini..rakam video..

dah kot untuk post kali ni..

credit to
* pengiran92 (photograper)
*nomey ahmad (aku amek gamba ni kat fb dye)
*Perubatan Cawangan Tanta dan FLASH family (penganjur program ni)


wassalam
-ubaidillah zulkefli-

4 comments:

syabab said...

ooo penah dgr paderi convert islam tp xtau nme..hehe... wahh nk gk mention die kt bekng uh..hehe syabab kene zoom br dpt lihat.hehe.. seronok tgk org nk memahami islam tp kekdng kita yg dh islam ni kekdng telupe nk belajar sal islam...ni teguran tuk diri syabab sendiri...hehe

ubaidillah zulkefli said...

yup2 betol tuh..
kalo nk tngk video respond drpd pengunjung yg hadir ..boleh la tngk kat sini..

http://www.youtube.com/watch?v=QR32XO5YWKA&context=C3c89df4ADOEgsToPDskLu3z-SLOjvLie28tVgYbzE

ciK LyndaWawa said...

betul!sesungguhnya islam itu indah..hehe.

ubaidillah zulkefli said...

cik lynda betol tuh... :)